HTML

Nyugat-Magyarország, a föld ahol élünk

Vas megye földrajzáról, Vas megye földrajzképzéséről, egy vas megyeitől a földrajzról és a vas megyei földrajzképzésben hallgatóknak számos érdekességről. A korábbi leírás kicsit hivatalosabb: Kutatásaim során Nyugat-Magyarország, konkrétabban Vas megye és a hozzá csatlakozó Őrvidéki terület földrajzi-földtani megismerésével foglalkozom. A konkrét vizsgálatok közben számos olyan érdekességet ismerek meg, amit szívesen megosztok földijeimmel, a terület érdeklődő lakosaival. A kutatás az Európai Unió és Magyarország támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a TÁMOP 4.2.4.A/2-11-1-2012-0001 azonosító számú „Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése konvergencia program” című kiemelt projekt keretei között valósult meg.

Friss topikok

  • István Gárdonyi: Kedves Gábor! A Gyöngyös-síkról keresgéltem a neten, amikor rátaláltam a blogodra. Sok érdekes dol... (2015.04.26. 13:13) Gyöngyös-Perint, első eredmények

Nyugat Királynője: kislánytól a nagymamáig

2018.08.22. 09:11 g-bacsi

Idén újra lesz Kutatók Éjszakája (szept. 28.), amire a SEK is gőzerővel készül. Egy interaktív kiállítással a Savaria Földrajzi Tanszék is készül, a rövid kiírás:

A Savaria Földrajzi Tanszék térképtárának és internetes gyűjtemények lapjain keresztül bemutatjuk Szombathely növekedését, fejlődését a 18. századi pár utcás kiterjedéstől napjaink kövérre hízott településéig. A korábbi évszázadok térképein még nagy ugrásokkal haladunk, a mához közeledve szinte évtizedről évtizedre nyomon követhetjük a város változásait. A kiállítást egyaránt ajánljuk az idősebbeknek, kik ráismerhetnek gyermekkoruk Szombathelyére, valamint a fiatalabbaknak akik lakhelye, iskolája nemrég még kukoricaföld volt. A kiállítás interkatív alkalmazásokkal lesz megspékelve.

clipboard01.png

Egy kis ízelítő. Szombathely a 18. században a mapire.eu honlap révén

A lényeg hogy a tanszéken van egy rakás térképünk, amelyen érdekes figyelemmel kísérni hogy évtizedről-évtizedre hogy növekszik a város. Ez a fedősztori. Természetesen a fő cél hogy megmutassuk a nagyközönségnek, hogy mi kutatók mivel is foglalkozunk. Az utóbbi fél évben volt szerencsém belefolyni a térinformatika révén egy kicsit a településföldrajzba. Ebből is bemutatunk majd egy kis ízelítőt, valamint a térinformatika ehhez kapcsolódó vívmányaiból is bemutatunk pár alkalmazást. Ez talán megmozdít az érdeklődőkben valamit a földrajz felé. Akár még hallgatókat is viszontláthatunk majd közülük.

Szólj hozzá!

Címkék: földrajz Szombathely Térkép Nyugat-Magyarország Vas megye Kutatók Éjszakája ELTE SEK Savaria Földrajzi Tanszék

A bejegyzés trackback címe:

https://vasgeo.blog.hu/api/trackback/id/tr9314194483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása