HTML

Nyugat-Magyarország, a föld ahol élünk

Vas megye földrajzáról, Vas megye földrajzképzéséről, egy vas megyeitől a földrajzról és a vas megyei földrajzképzésben hallgatóknak számos érdekességről. A korábbi leírás kicsit hivatalosabb: Kutatásaim során Nyugat-Magyarország, konkrétabban Vas megye és a hozzá csatlakozó Őrvidéki terület földrajzi-földtani megismerésével foglalkozom. A konkrét vizsgálatok közben számos olyan érdekességet ismerek meg, amit szívesen megosztok földijeimmel, a terület érdeklődő lakosaival. A kutatás az Európai Unió és Magyarország támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a TÁMOP 4.2.4.A/2-11-1-2012-0001 azonosító számú „Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése konvergencia program” című kiemelt projekt keretei között valósult meg.

Friss topikok

  • István Gárdonyi: Kedves Gábor! A Gyöngyös-síkról keresgéltem a neten, amikor rátaláltam a blogodra. Sok érdekes dol... (2015.04.26. 13:13) Gyöngyös-Perint, első eredmények

Újra itthon

2018.03.13. 11:24 g-bacsi

Hosszú kihagyás után újra jelentkezem, méghozzá azzal a hírrel, hogy hosszas ipari tevékenységem után 2017 szeptemberétől szülővárosomban, Szombathelyen kaptam munkát. Ettől az időponttól kezdve az ELTE Savaria Egyetemi Központjának, pontosabban a Savaria Földrajzi Tanszéknek az adjunktusa vagyok.

Ez annyi nehézséget jelent, hogy az oktatandó tárgyaim miatt bőséges teendők szakadtak a nyakamba, hiszen fel kell építenem az oktatandó tantárgyakat. Itt főleg földrajztanárokat képzünk, tehát úgy próbálom meg összerakni a szakmai anyagot, hogy

  • az elvárt tudásanyag átkerüljön a fejekbe,
  • a hallgatók későbbi földrajzóráin hasznosítható tudásanyagot kapjanak,
  • aktuális ismereteket kapjanak,
  • valamint az esetleges gyengébben teljesítő hallgatókra tudjak több időt szentelni.

Kellemes élmény a korábban ugyanitt, részben ugyanezen tárgyak oktatásához képest nagyot ugrott a hallgatók tudásának színvonala. Ez összefügghet a létszám csökkenésével is, miszerint csak a jók kerülnek be, de akár az éves fluktuáció része is lehet.

Az általam a közeljövőben várhatóan oktatandó tárgyak:

  • Térinformatika
  • Geoinformatika
  • Távérzékelés
  • Térképészet
  • Digitális térképezés
  • Prezentációs technikák

Ezek neve szakonként változhat, részben a NyME-ről ELTÉre való átállás miatt.

Zárójeles megjegyzés, hogy az iparban szerencsére tovább folytathatom a tevékenységemet. Jó ez, hiszen a két dolog egymást kiegészíti és erősíti, valamint a Geomega Kft-nél továbbra is érdekes feladatok és kihívások várnak rám. Az egyik ilyen épp Nyugat-Magyarországhoz köthető, úgyhogy erről hamarosan be is számolok ;-)

Szólj hozzá!

Címkék: földrajz Nyugat-Magyarország Vas megye ELTE SEK Savaria Földrajzi Tanszék

A bejegyzés trackback címe:

https://vasgeo.blog.hu/api/trackback/id/tr456183765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása